Promotie fotografie ~ Radboud Universiteit

Gepubliceerd op

Promotie fotografie ~ Radboud Universiteit

Afgelopen maand mocht ik weer een promotie fotograferen op de Radboud Universiteit in Nijmegen. Er zijn veel tradities, wat het heel speciaal maakt. De wetenschappelijke promotie gaat volgens een vast ceremonieel en word in Nijmegen gehouden in De Aula van de Radboud. De promovendus en zijn paranimfen moeten eerder aanwezig zijn voor de voorbereidingen. De Pedel gaat precies vertellen hoe de promotie gaat verlopen en waar iedereen moet staan en zitten. Ook de twee paranimfen krijgen te horen wat hun taken zijn.

Het gaat bijna beginnen, de promovendus wacht met de twee paranimfen totdat iedereen aanwezig is en ze de zaal binnen mogen lopen.

Dan komt de Pedel met scepter (de staf) binnen en alle hoogleraren, de promotiecommissie

Dan volgt de verdediging van de promovendus.

Gedurende de zitting wordt de promovendus in openbaar debat aan de tand gevoeld over het proefschrift met de stellingen die ze zo goed mogelijk moet verdedigen.

Als de vastgestelde tijd voor de verdediging om is komt de pedel binnen, stampt met de scepter op de grond en roept luid: “Hora est!” (“het is tijd!”)
Na de plechtigheid trekt de commissie zich terug (de aanwezigen staan weer op bij het verlaten van de zaal door de hooggeleerden) om zich te beraden of aan de promovendus de doctorstitel kan worden verleend.

Ga je ook promoveren en wil je dat graag vastgelegd hebben? Neem dan CONTACT op voor meer informatie.

Met behulp van Jensd.nl