Bruidegom in de spotlight

Gepubliceerd op

Bruidegom in de spotlight

Gast blog geschreven door Mike Spelde van overhemden.com
Fotografie: Astrid Termaat
astrid termaat
Je gaat trouwen. Spannend! Wellicht wacht je al je hele leven op deze dag. Je hoopt maar dat de dag goed verloopt en dat alles goed geregeld is. Alles hangt klaar en alle voorbereidingen zijn getroffen. Het enige wat nog ontbreekt is het trouwoverhemd van de bruidegom. De bruidegom loopt al een tijdje te twijfelen over wat voor soort overhemd hij nou moet nemen. Er zijn zoveel aspecten waar je toch nog op moet letten. Om de bruidegom toch een beetje te helpen, een blog met handige tips.
002
Tip 1: wat voor kleur moet het trouwoverhemd hebben?
De meeste mannen kiezen voor de kleur ecru. Zij kiezen hiervoor omdat de jurk van de bruid ook meestal ecru is. Om dan toch te matchen met de jurk van je toekomstige vrouw, kiezen mannen meestal ook voor de kleur ecru. Ecru geeft een beter contrast met andere kleding en vooral voor de fotografie. Een effen wit overhemd wordt dan ook afgeraden: door het contrast verbleekt de jurk van de bruid (vooral op foto’s is dit niet mooi). Daarom is ecru de meest gekozen kleur. Ecru is een kleuraanduiding die valt onder de noemer offwhite (net geen wit).
001
Tip 2: De pasvorm van een overhemd
Een slim fit overhemd is een overhemd dat heel getailleerd is. Ben je iets forser of steviger gebouwd dan is dit wellicht iets te gewaagd. In dat geval is een modern fit, of een regular fit overhemd iets meer voor jou. Het belangrijkste aan een overhemd is dat het prettig en comfortabel zit. Bij de pasvorm van je overhemd speelt niet alleen je lichaamsbouw een rol, maar ook je persoonlijke voorkeur.
012
Tip 3: hoe kan je gemakkelijk je boordmaat bepalen?
Belangrijk is natuurlijk dat het overhemd de gehele trouwdag lekker zit. Als je niet weet wat voor boordmaat je hebt dan kan je daar gemakkelijk achter komen. Dit kan op de volgende manier: leg een centimeter om je nek heen. Let op: zorg dat je nog een vinger tussen de centimeter en je hals kan steken. Lees de maat af van de centimeter en je weet je boord maat. Makkelijk toch? Je kan natuurlijk ook aan je toekomstige vrouw vragen of ze het wilt doen.
003
Tip 4: Wat moet je doen als je langer bent dan 1.85?
Is de bruidegom langer dan 1.85 meter? Zoek dan naar een overhemd met een extra lange mouw. Pas ook op dat het overhemd niet te lang is waardoor het opgepropt in je broek zit. Dit kan een raar beeld creëren op de trouwfoto’s. Ga dus niet alleen uit van de juiste boordmaat, maar let ook op de lengte van de mouw en de lengte van het overhemd zelf.
009
Advies
Mocht je nou nog niet het perfecte trouwoverhemd gevonden hebben dan kan je ook eens een kijkje nemen op overhemden.com. Zij hebben een ruime collectie met een aanbod van ruim 30 trouwoverhemden. Daarnaast geven ze je graag advies zodat je het perfecte overhemd aan hebt op je trouwdag.
010

007

006

005

004

Met behulp van Jensd.nl